Tiszta Jövőért

Közhasznú Alapítvány

english  

Munkatársaink

Gondi János, elnök

janosAddiktológiai konzultáns, középiskolai tanár és marketingkommunikáció-szakközgazdász végzettséggel rendelkezem, korábban dolgoztam középiskolában és marketing/PR területen is. A Tiszta Jövőért Közhasznú Alapítványt 1999-től, az alapítás évétől vezetem, ahol prevenciós/egészségfejlesztő programok kidolgozásával, irányításával, addiktológiai konzultációval, tréningprogramok fejlesztésével, tréneri/csoportvezetői feladatok ellátásával foglalkozom. Fontosnak tartom a szakmai szervezetek intelligens, tapasztalatmegosztó és tudáskombináló együttműködését, melyre leginkább a MADÁSZSZ ernyőszervezetben nyílt lehetőségem.

Szeretem a bringázást, a közösségi játékokat, de az is feltölt, ha olykor el tudok vonulni a „világ zaja” elől a szülőfalumba, egy gyönyörű helyre, vagy akár egy meditációs kurzusra.


Nyíri Noémi, szakmai vezető

noemi

Kb. 2004 óta foglalkozom az addiktológia témakörével. Szociálpedagógus és addiktológiai konzultáns vagyok illetve AT tréner.  Utcai szociális munkásként kezdtem, tűcserében és drogambulancián is dolgoztam, valamint iskolai szociális munkásként is, majd KEF koordinátorként folytattam szakmai utamat. Ültem koordinátori székben szervező munkát folytatva és szedtem fecskendőt utcán és foglalt házakban. A szenvedélybeteg (elsősorban drog) ellátás minden szintje érdekel. Számomra az ember és a kábító-szerek találkozása egy végtelenül érdekes, rejtélyes és változatos metszéspontja az életnek. Érdekel minden, ami a tudatmódosító szerek és azok emberi agyra, magatartásra és személyiségre gyakorolt hatásával kapcsolatos. Érdekelnek az előzmények és a következmények, a segítés lehetőségei, az egyéni utak és kiutak.

Hiszek a szakmám hasznosságában és létjogosultságában. 

 

Szemán Gabriella, szociális segítő

gabiEgészségügyi főiskolai végzettségemnek megfelelően eleinte laborban, később a versenyszférában helyezkedtem el, majd érdeklődésem egyre inkább a szociális szféra és a pszichológia felé fordult. 2017-ben végzek az SZTE mesterképzésén klinikai- és egészségpszichológia szakirányon. Az addiktológia területét önkéntesként ismertem meg, dolgoztam tűcserében és drogambulancián. Az alapítvány munkájához szociális segítőként járulok hozzá, melynek része az egyéni konzultáció és csoport foglalkozások tartása.

Számomra a felépülés, inspiráció az életre, munkára, szeretetre egy olyan közösségben, melyhez mi magunk is hozzájárulhatunk.

 

Hajdu Anna, szociális segítő

anna2017 óta dolgozom az Alapítvány munkatársaként, mint szociális segítő, önkéntesként viszont már 2016 ősze óta bekapcsolódtam az itteni munkába. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem mesterszakos pszichológus hallgatója vagyok, fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon, illetve 2018 óta gyermekjáték-dramatista vagyok.

Kezdőként minden az újdonság hatásával ér, onnantól kezdve, hogy mindig tudok valami újat tanulni ezen a területen elméleti szempontból is, a gyakorlaton át, csoportfoglalkozásokon keresztül egészen a szervezésig. Számomra az egyéni különbségek a legizgalmasabbak, megismerni egy-egy életutat, rájönni mennyire különbözőek vagyunk, s hogy mindenkinek különbözőképpen lehet segítséget nyújtani.

 

Borbély Veronika, szociális segítő

vera

2010-ben szereztem mentálhigiénés szakember végzettségemet a Károli Gáspár Református Egyetemen. Hosszú időn keresztül dolgoztam a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pszichoszociális Szolgálatánál. Rendszeresen tartok mesecsoportokat és gyerekgyász- feldolgozó csoportokat. Egyik elindítója vagyok a hazánkban Átéljük, megosztjuk, gyógyulunk c. gyermekgyászfeldolgozó csoportoknak, ahol félárva gyerekeknek és özvegy szüleiknek nyújtunk támogatást. Módszerspecifikus képzéseimet tekintve meseterápiás képzést végeztem, de segítői attitűdömet alapvetően személyközpontú és rendszer-szemléletű megközelítés határozza meg, valamint a mese és a mesékhez szorosan kapcsolódó képi kifejezés.

Az Alapítványnál 2017. októbere óta dolgozom, mint szociális segítő.

 

 Bárdosi Réka, gyermek- és ifjúságpszichiáter

reka

2010-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, majd ezt követően a németországi Ellwangen Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Klinikáján kezdtem dolgozni. 2012-től a Münsteri Egyetem Gyermekpszichiátriai Klinikáján folytattam a tapasztalatszerzést, majd 2014-től a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikáján folytattam a szakképzésemet. Ez idő alatt családterápiás alapképzést is végeztem. 2016-ban szakvizsgáztam gyermek- és ifjúságpszichiátriából, majd kezdtem el a Semmelweis Egyetemen a pszichoterapeuta szakképzést.

A gyermek- és ifjúságaddiktológia területén ezen alapokra épülve 2017 végén kezdtem dolgozni. Jelenleg különböző szakmákban jártas és tapasztalt kollégáimmal csapatban dolgozva segítünk a sokféle függőséggel küzdő, problémás szerfogyasztó, vagy éppen csak megelőzésre szoruló fiatalok és családjaik megsegítésében.

 

Németh Lóránd, klinikai szakpszichológus

lorandPszichológusi alapdiplomámat 2001-ben szereztem a Nagyváradi Egyetem Pszichológia karán, majd 2009-ben klinikai szakpszichológusként végeztem Debrecenben.

A szakmaiság elsajátítása mellett mindig is vonzottak a nem szokványos pszichoterápiák, ezért számos kiegészítő tanulmányt folytattam. Humanisztikus szemléletem mellett Gestalt-, Simonton-, Hipnózis- és NLP-képzéseken vettem részt. A technikák ötvözése segít munkámban alkalmazni ezeket a módszereket. Ezek segítettek megérteni milyen összetett és bonyolult szerkezet az emberi lélek.

2002 óta dolgozom felnőtt és ifjúsági szenvedélybetegekkel, úgy szakellátásban is mint osztályos keretek között is.

A Tiszta Jövőért alapítványnál 2018 óta dolgozok.

 

Takács Attila, iroda vezető

attila


Kövessen minket a facebookon is!